0000087953 00000 n Infine aggiungete il resto dell'acqua e finite di impastare, per circa 20 minuti. stream 63 16 After many customer requests Pinsa Romana mix is, © 2016-2020 All Rights Reserved, Testi di, Utilizziamo i cookie per essere sicuri che tu possa avere la migliore esperienza sul nostro sito. text-align: center; • Impasto e lavorazione come da protocollo Di Marco© • … (tolleranza più/meno 1 cm.) Base “Pinsa Classica”, base pizza con dimensioni medie 19x30 Realizzata da pallina con peso medio gr. The traditional recipe has been revisited several times over the centuries, until nowadays. PINSA romana. Ti parlerò di come viene preparata, della sua storia e del perchè secondo me sta piacendo tanto a chi la sta degustando. endobj Certify it! 0000000789 00000 n /Parent 40 0 R } /Length 177 EAN CARTONE: 08056039880825 COD. Pinsa differs from Pizza in many features, not only the story. margin-left: 0; >> La Pinsa Romana : storia e ricetta originale. A special attention has to be paid to yeast, since the amount used is very. MISURA PINSA: 16 8 72/80 80x120 34x22 c.a * Regulation EC n°1829/2003 of the European Parliament and of the Council of 22th of September 2003 (genetically modified food and feed) and regulation EC n° 1830/2003 of the European Parliament and of the Council of 22th September 2003 (traceability and labelling of gmo). /Prev 159691 0000059136 00000 n box family. •La Pinsa Romana rivista nella sua pezzatura per renderla più adatta allo Street Food e per ampliare l'offerta al consumatore finale. Pinsburger /T 159702 The flour used is a strong one that can absorb high amount of water giving soft and well hydrated doughs. L’OV Osteria Vegetariana si trova in pieno Oltrarno, in piazza del Carmine, a pochi passi da palazzo Pitti, in quel bellissimo pezzo di Firenze che negli ultimi anni ha saputo reinventarsi completamente, diventando il quartiere più cool del mondo. 250. Acquista le nostre basi pinsa romana mini Pronte da Condire e Infornare: Sono Ideali per catering, snack bar, pub, aperitivi, tavole calde. In Pinsa the flour is mixed with cold water and the proportion of water reaches the 80% (hydration), while in pizza it reaches the 50-60%. In offerta! Pinsa Romana is a culinary product similar to traditional Pizza for its use and consumption but different for the making techniques. 0000059819 00000 n stream Il responsabile della pizzeria deve dimostrare di conoscere il prodotto Pinsa Romana (disciplinare di produzione) o deve avvalersi di un pizzaiolo riconosciuto dall’Associazione Originale Pinsa Romana. Pinsa Store è la tua Pinseria online, dove potrai acquistare le basi della vera pinsa romana e riceverla direttamente a casa tua. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience. /E 90522 0000058601 00000 n A dedicated service was born to supply Pinsa mix of flour and many other tools to anyone who request it. The opportunity to taste delicious recipes on Pinsa it’s a dream come true. /Type /Catalog Prodotti da Forno : Base PINSA ROMANA XL Artigianale precotta e surgelata - dimensioni 19x36 - 250g - Di Marco Pinsa Romana ... Base “Pinsa XL”, base pizza con dimensioni medie 19x36 Realizzata da pallina con peso medio gr. /Filter /DCTDecode Posted on Maggio 25, 2015. Legno di Faggio e Acciaio Inox AISI 304 DIMENSIONI: 50x50cm - 70x50cm - 90x50 - 90x60 SPESSORE 2 cm e BLOCCO ASSE 3,5 cm. 0 A revolutionary combination of GMO-free flour blends and over 80% water, Pinsa Romana and Teglia Romana are edging their way into … little: leavening process is very slow, it can last from 24 to 120 hours, rigorously carried out in the fridge. 64 0 obj %PDF-1.6 /O 244 << L'impasto dovrà risultare asciutto e perfettamente incordato. Thanks to its lightness Pinsa Romana is suitable for different condiments. Proud Partner of Di Marco Foods. Pinsa Romana 4pz formato baby 150g cadauno Pinsa Romana formato Famiglia – 4pz. >> Have you got your own Pinseria? All the stages in the making of Pinsa Romana must be strictly followed demonstrating that producing Pinsa is a real science. This is a blend of 3 different flour and the addition of dried mother dough. Valori nutrizionali medi per 100 g. energia 236 Kj/Kcal The original recipe comes from an ancient product made among the rural populations living just outside the walls of Rome, who used to cook a kind of “focacce” or “schiacciatine”, grinding cereals (millet, barley and spelt) and adding salt and herbs. (510d0a32-3418-4632-9df8-82e4a7e38d5c) >> You also have the option to opt-out of these cookies. Valori nutrizionali medi per 100 g. energia 236 Kj/Kcal This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. /ID [] << These cookies will be stored in your browser only with your consent. Articoli. 8907. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. 2.2.3 Dimensioni pinsa da cotta Pinsa classica: larghezza 20 cm - 22 cm lunghezza 32 cm - 35 cm Pinsa moporzione: larghezza 20 cm - 22 cm lunghezza 20 cm - 24 cm 2.2.4 Divieti Utilizzo del mattarello; lievitazioni inferiori a 24 h; utilizzo di farine e altri ingredienti non conformi all’impasto della Pinsa Romana. What we can properly call “Modern Roman Pinsa” is a reinterpretation of an ancient Roman recipe invented during the Ancient Roman Empire, reworked with new ingredients and modern techniques. 0000040985 00000 n #gallery-4 .gallery-caption { Ordina e prepara la pinsa direttamente a casa tua! 0000001680 00000 n /Filter /FlateDecode /Metadata 62 0 R The proportion of the ingredients used in the blend it’s a trade secret, nobody knows it. ",#(7),01444'9=82. Gusta. Maturation is an important process that happens with a specific timing, directly proportional to “flour strength”. In una planetaria con il gancio mescolate le farine con il lievito (1). 0000001116 00000 n Settembre 14, 2017. by demo. Quality Control in the premises is carried out by the Associazione Originale Pinsa Romana born with the duties of protecting and enforcing Pinsa Romana quality standards all over the world. 02. /Info 61 0 R It may be purchased frozen and anyone can learn how to do it thanks to specific courses. /ADBE_FillSignInfo << /Version 100 /formID All the precooked bases are handcrafted in their production facilities using a specific method that keep all the high standard of quality of the product itself. /Outlines 41 0 R Pinsa Romana (a crisp, airy Roman-style crust) and Teglia Romana (a light Roman-style pan crust) are praised for their complex flavor, easy digestibility, and ability to be sprinkled with virtually any toppings. Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. 63 0 obj Considerata l’antenata della pizza e nominata nell’eneide, da sempre è nota nei pressi della Capitale, solo recentemente la si è fatta conoscere in tutto il mondo.. Cos’è la PINSA romana. La pinsa romana è una tradizionale pizza romana che pizza non è. margin-top: 10px; Spedizioni a Temperatura controllate in Tutta Italia. trailer float: left; 0000090347 00000 n 01. In Primo Piano. Bringing an authentic taste of Rome to the heart of Park Slope, Pinsa Lab will change the way you think and feel about Italian food. Cuoci. 2.2.5 Obblighi Modello : DMP-002-CS. /OpenAction [ 65 0 R /FitH 842 ] /Width 277 INGREDIENTI: Farina di grano tenero, acqua, farina di soia, farina di riso, sale, olio extravergine di oliva, lievito naturale disidratato, pasta acida essiccata. Basta dire: che buona qui, che buona lì e buonanotte, l della ricerca di argomenti è rimandato. (3) Ponete l'impasto in una ciotola e ricopri… Pinsa Romana dough has about 20-30% less calories than the normal pizza dough, thanks to the higher amount of water the blend absorbs and keeps inside the dough. Pinsa Romana flour is made by: Wheat: wheat flour type 0; Soy: it helps the dough fixing and gives crunchiness Andiamo alla scoperta di tutti i segreti della pinsa romana, una focaccia preparata con farine leggere e pasta madre ad alta digeribilità. /S 177 The Fragrance (due to maturation process and mother yeast usage), The intuition and invention of Pinsa comes from. ... Dimensioni: 20 × 20 × 20 cm: Recensioni Ancora non ci sono recensioni. } xref /PageLayout /SinglePage /Pages 40 0 R /Linearized 1 0000059607 00000 n /DecodeParms << /Quality 75 >> Some questions and curiosity from the specialists: The blend has 343 kcal per 100 g of product. Behind this product there is a continuous process of development and improvement that keeps Pinsa at the top of food industry. “PINSA ROMANA 30x25” ATM COD. margin: auto; The variety of flavour from salty to sweet, from bitter to sour, are tastes that can be combined on this product. Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. /OCProperties << /D << /ON [ ] /Order [ ] /RBGroups [ ] >> /OCGs [ ] >> Prodotto interamente in ITALIA, qualità PREMIUM. Solamente clienti che hanno effettuato l'accesso ed hanno acquistato questo prodotto possono lasciare una recensione. %%EOF The exponential increase on consuming Pinsa started just over 10 years ago (2017), nowadays there are more than 5000 Pinserie all over the world and thousands of customers aware of the features and peculiarities this product has. Pinsa Romana allow you to balance the usage of most caloric ingredients with the lightness of its dough. joins the group of those that make Pinsa in the proper way, strictly following the official protocol. Pinsa romana: ricetta originale dell’impasto. Associazione Originale Pinsa Romana Sede Legale: Via Monte Nero 1/3 Guidonia Montecelio 00012 C.F. Prezzi e modalità d'acquisto nel primo commento 🎯 See More #gallery-4 img { /Lang (it-IT) These cookies do not store any personal information. Mr Di Marco thanks to his maternal grandfather teachings on the ancient bread-making techniques and scientific research understood and improved dietetic factors and realized an exclusive and inimitable product. endobj The Friability (Crunchy outside and soft inside), The Digestibility (get by several leavening-maturation techniques). Solamente clienti che hanno effettuato l'accesso ed hanno acquistato questo prodotto possono lasciare una recensione. x�c```b``�a`a``�� Ȁ ��@����!�A�a�fC�!�B@ ��%�� L�l�VB',�\��z����`%�l�0W�+$��T �V�@$�f'������H��(X�z~�']̳2xX9�0j0xo��g�� T}@rK"����$ &k20�pi z > /Font << /F1 68 0 R /F2 72 0 R >> >> La pinsa romana con la ricetta originale va condita a cottura ultimata, quindi a freddo, con gli ingredienti che preferite, ma ne esistono tantissime varianti: preparate quella che vi piace di più, scegliendo formaggi, affettati, verdure o altri ingredienti golosi! %���� border: 2px solid #cfcfcf; Unlike dense pizza crust, cloud-like Pinsa Romana and Teglia Romana … /BitsPerComponent 8 Berlino si sta riempiendo di buonissime pizzerie. << Misurate la quantità di acqua fredda, dopodiché, sempre mescolando, versatene l'80% nella ciotola con le farine, conservando il resto in un bicchiere che vi servirà per il passaggio successivo. 94075740582. This specific difference makes Pinsa more fragrant and crunchy thanks to the less flour used that also reduce the quantity of carbohydrates, calories and fats and makes the final result more digestible. The word Pinsa comes from the Latin word “Pinsere” that means to stretch, to spread. La pinsa è un alimento molto simile alla pizza ma di dimensioni più piccola e possiede una forma ovale. Compra. /Contents 76 0 R /O 65 $.' The origins of this particular type of pizza, dating back thousands of years ago, when the poorest prepared by mixing cereal product they had available barley, Spelt, oats and millet with water, salt and various herbs, the dough was baked on stone. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website. Per preparare ogni tipo di impasto, anche per temperare il cioccolato e per preparare impasti più morbidi come la pinsa romana. Pinsa romana mini: box da 35 basi divisi in 7 buste da 5 basi confezionate sottovuoto (Atm). This is a blend of 3 different flour and the addition of dried mother dough. Come già sapete, la Pinsa Romana è un lievitato a metà strada tra una focaccia e la classica pizza. /Subtype /Image La Pinsa Romana è una delle novità in ambito Food che sta spopolando in tutta Italia nell’ultimo periodo.Quasi per caso una sera l’ho “scoperta” e in questo post con Video Recensione te ne voglio parlare. /H [ 1116 275 ] 04. 0000000017 00000 n circa e peso di 140 grammi circa. Farcisci. 0000010687 00000 n Fattore di forma 17,5 x 26,5 cm. /ColorSpace /DeviceRGB The one and only original blend of flour: wheat flour, rice flour, soy flour and dried mother yeast. Acquista Base PINSA ROMANA XL Artigianale precotta e surgelata - dimensioni 19x36 - 250g - Di Marco Pinsa Romana su Gustox B2B. } Made with a revolutionary blend of four GMO-free flours that includes wheat, soy, rice, and sourdough, these artisanally crafted products are changing the culinary landscape for chefs, restaurant owners, and food-lovers from Italy to America. Pinsa Romana and Teglia Romana are ingredients rich in innovation, yet rooted in Roman tradition. Di Marco family produces the original mix of flour starting producing few years ago, Pinsa has become accessible to everyone since 2018, in fact non-professionals people can make it as amateur. The intuition and invention of Pinsa comes from the experience and the great passion for bread-making processes of the specialized pizza chef Corrado Di Marco (founder of the homonymous company), who created a new and innovative product that brought a revolution inside the world of Pizza. L’origine della forma ovale è molto antica: risale all’Impero Romano, quando la Pinsa veniva utilizzata come vassoio per contenere alcune preparazioni culinarie piuttosto sugose, come le carni in umido. /N 9 Proprio grazie alla sua forma ovale e le dimensioni inferiori, è facile riconoscere a prima vista la Pinsa romana. Pinsa has become accessible to everyone since 2018, in fact non-professionals people can make it as amateur. Sapete quei gruppi seminuovi tra conoscenti semisconosciuti. This service is provided by Pinsa For You that offers flours and a wide range of tools useful for home-made Pinsa making. 0000088582 00000 n ���� C Pinsa Crusts Flour Blends. La confezione della PINSA ROMANA contiene 8 BASI per pizza di forma ovale di dimensioni 24 x 34 cm con un peso di 250 grammi ognuna. ... Dimensioni: 40 × 40 × 40 cm: Recensioni Ancora non ci sono recensioni. 230. Di Marco family produces the original mix of flour starting producing few years ago Frozen Bases of Pinsa Romana (18 months shelf life and shipments all over the world). The quality offered to your customers increases both in the final product and in the service delivered. In case of a positive score a Pinseria joins the group of those that make Pinsa in the proper way, strictly following the official protocol. endobj /Size 79 << 0000001391 00000 n perfetto, quelli. EAN CONFEZIONE: 8056039880832 CODICE INTERNO ETICHETTA: 326 DIMENSIONI: 30x25 cm INDIRIZZO DISTRIBUTORE: Via San Giuseppe n.22/24- 24060 Montello (BG)- Italy -I Prodotto e confezionato in Via della Magliana, 884, CAP 00148 ROMA - Italy - I DATA ULTIMO AGGIORNAMENTO SCHEDA: … << /L 161089 78 0 obj /Height 212 If you wish to learn how to make Pinsa or use it for your business, click on one of the following options to receive all the information regarding procedures and services: #gallery-4 { } /Root 64 0 R startxref ( NB: Le misure relative alle dimensioni potranno variare) ... Base Pinsa Romana artigianale . 03. On the market exist weaker flours (3-5 hours of maturation) and stronger flours that may require up to 48 hours to get the right maturation. 0000040768 00000 n /Type /XObject /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */. Type Pinsa Pizza Romana. Dimensioni: 25 cm x 35 cm. After many customer requests Pinsa Romana mix is available to home market and not just for professional use. Pinsa Romana formato Pub- 4pz Box Pinsa Romana con passata casereccia. Se volete scoprire di più, ecco tutte le differenze tra pizza e pinsa! >> width: 33%; The main ingredient is Pinsa Romana flour (owned by Di Marco company). >> /Group << /CS /DeviceRGB /I true /S /Transparency >> 66 0 obj /Length 8776 Here is a list of the main different features that distinguish Pinsa: The main ingredient is Pinsa Romana flour (owned by Di Marco company). Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Nowadays Pinsa is a product of excellence that is checked and protected. Negli ultimi anni, ci verrebbe più specificamente da dire dal 2015/2016, ovvero da quando hanno aperto locali come Malafemmena, Standard, Parma di Vinibenedetti, Zola, Monella, Fratelli La Bionda e Prometeo, la qualità media si è alzata a livelli […] 72 ore di lievitazione, Lavorata a mano, 100% artigianale senza conservanti. La nostra base Pinsa Romana è un prodotto artigianale semplice da preparare, confezionata in ATM (atmosfera protettiva) al fine di garantire e preservare la qualità e … Street Food Single Portion: 150 g – 22cm x 20cm. La pinsa, proprio per questo, è l per stare insieme tra persone a cui non si sa che dire. The proportion of the ingredients used in the blend it’s a trade secret, nobody knows it. Did you know that Pinsa comes from the Latin word “Pinsere” which in Italian language means to stretch, to spread? >> Base PINSA ROMANA CLASSICA Artigianale precotta e surgelata - dimensioni 19x30 - 230g - Di Marco Pinsa Romana. A dedicated service was born to supply Pinsa mix of flour, The higher hydration of the dough makes Pinsa more digestible, The water used for the dough is always cold water, The dough contains less carbohydrates and fats. Pinsa romana: le origini. 29 were here. #gallery-4 .gallery-item { Impastate con l'impastatrice per circa 5 minuti ed aggiungete il sale e l'olio (2). Articolo. 0000040379 00000 n /SMask 67 0 R Tra i piatti moderni che riescono comunque ad attingere dalle radici di tradizioni migliorate durante il corso degli anni, specialmente in campo di impasti e farine di prodotti da forno, ritroviamo senza ombra di dubbio l’ottima Pinsa Romana. In order to get the certification every Pinseria has to pass a Quality Control assessment judged by the expert members of the association. La lista delle migliori pizzerie di Berlino divise per quartiere. La confezione della PINSA ROMANA contiene 8 BASI per pizza di forma ovale di dimensioni 24 x 34 cm con un peso di 250 grammi ognuna. /Annots [ 77 0 R ] INGREDIENTI: Farina di grano tenero, acqua, farina di soia, farina di riso, sale, olio extravergine di oliva, lievito naturale disidratato, pasta acida essiccata. >> This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website.
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